De-Participatiekoor-methode-en-effecten-op-het-dementieproces.jpeg

Methode en effecten

praktijk en wetenschap

Voorbeeldproject Alzheimer Europe

De eerste participatiekoren hebben ogen gescoord bij veel instanties en professionals op het gebied van dementie. Zo werd het participatiekoor door Alzheimer Europe als voorbeeld gepresenteerd op het grootste Europese congres over dementie. Het participatiekoor is de eerste interventie op het gebied van dementie die je zou kunnen omschrijven als emancipatie van mensen die gediagnosticeerd zijn met Alzheimer of een andere vorm van dementie. De methode laat zien waartoe mensen met dementie nog in staat zijn, als ze op op de juiste wijze worden ondersteund en uitdagend participatief worden betrokken bij muzikale activiteiten.

Participatiekoor-voorbeeld-project-Alzheimer-Europe.png
Meer zang, minder zorg, hoe werkt dat precies?
Stichting Participatie met Dementie

Meer zang, minder zorg, hoe werkt dat precies?

De methode nader belicht

Wat maakt de methode van het participatiekoor nu zo uniek en effectief voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, professionele verzorgers, familie, vrienden en bekenden? In bovenstaand filmpje wordt dit kort en bondig uitgelegd door Erik Zwiers, geestelijk vader van de participatiekoren en directeur bedrijfsbureau van de Stichting Participatie met Dementie. In een nutshell komt het neer op de methodische combinatie van de onderstaande 4 (klikbare) ingrediënten: