top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Nieuwe participatiekoren van start met Ronde Tafelbijeenkomsten


De Participatiekoren breiden uit en intensiveren hun samenwerking met de sociale basis. Daarom organiseren wij vanaf september een serie regionale ronde tafels 'Meer zang, minder zorg' voor zorgprofessionals, beleidsmakers en financiers.


De ronde tafels zijn een interactieve kennisbijeenkomsten waarin we samen met alle stakeholders in kaart brengen hoe we door middel van cultuurparticipatie een bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van de zorg.


Iedereen die betrokken is bij de langdurige zorg kan daar zijn voordeel uit halen. Maar hoe stem je de ambities, doelen, wensen en uitdagende contexten zo op elkaar af dat elke stakeholder hier daadwerkelijk de vruchten van plukt? Dat geven we vorm aan de ronde tafelbijeenkomsten. Samen maken we een routekaart naar een duurzame implementatie van een Participatiekoor in jouw stad. De eerste ronde tafels vinden plaats op 18 september in Sliedrecht en op 19 september in Amsterdam.


Waarom we dit doen

Volgens het WOZO-programma van het ministerie van VWS woont iedereen met dementie gewoon thuis. Om dat mogelijk te maken zijn nieuwe vormen van zorg en ondersteuning nodig. Daarom is in de zorg behoefte aan creativiteit om buiten de lijntjes te kleuren, bevlogenheid van medewerkers te ondersteunen en vraaggericht te werken. Gemeenten zoeken naar manieren om participatie en verbinding tussen burgers te stimuleren en de Rijksoverheid zoekt nieuwe vormen van (informele) zorg om de langdurige zorg betaalbaar te houden.


Burgerparticipatie zal hierbij een steeds belangrijker rol spelen en de cultuursector kan hierin een verbindende rol vervullen. Daarom organiseren wij dit jaar een serie interactieve kennis- en ontwikkel-bijeenkomsten voor een duurzame en domeinoverstijgende samenwerking tussen zorg, wonen, welzijn en cultuur.


De ronde tafels worden mogelijk gemaakt door het satellietprogramma van het Lang Leve Kunstfonds en Fonds Cultuurparticipatie.


Meld je aan

Schrijf je nu in voor een van de volgende tafels. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel verplicht.
72 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page