top of page
  • Foto van schrijverRedactie

In premiere: Als klanken kleuren


De Matthäus-Passion is een van de meest indrukwekkende en emotionele werken uit de klassieke muziekgeschiedenis. In onze nieuwe film, "Als klanken kleuren", volgen we een groep zangers met dementie die zich samen met hun mantelzangers voorbereiden op een uitvoering van Bachs meesterwerk.


‘Als klanken kleuren’ is een hartverwarmend en ontroerend portret van de kracht van muziek en de verbinding die het kan creëren, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. In de film wordt de waarde die de mantelzanger biedt om mensen met dementie hun eigen emoties en mogelijkheden te verkennen op poëtische wijze in beeld gebracht. ‘Als klanken kleuren’ maakt inzichtelijk hoe cultuurparticipatie en muziek een effectieve toevoeging in de langdurige zorg kunnen zijn.


Première vrijdag 10 maart, Filmkoepel Haarlem

'Als klanken kleuren’ gaat op vrijdagmiddag 10 maart 2023 in premiere in de Filmkoepel in Haarlem.Credits:

Scenario & regie - Sophie van Bree Producent - Raymon Hilkman Creatief producent - Erik Zwiers Redactie - Nathalie Nijkamp Director of photography - Freek Zonderland Geluid - Siebren Hodes Aanvullend geluid - Linne Beck Aanvullende fotografie - Nick Vigue Montage - Fons Posthouwer & Sophie van Bree Componist - Thomas Muis Sound design & mixage - Peter Oskam Color grading - Marco van Bergen


Met speciale dank aan Jos Malle, Bregje Beerman, Franc Janssen, Cees Stet, Rinus Musters, Jeanine Rijnders-Musters en Dr. Barbara Groot.


265 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page