Zorgorganisatie Topaz richt samen met dirigent Theo Goedhart het Participatiekoor Leiden op. In dit koor zingen projectzangers samen met mensen met dementie.

Op Goede Vrijdag 2019 zal het Participatiekoor Leiden om 15.00 uur haar eerste concert ‘Zolang ik er ben‘ ten gehore brengen in de Vredeskerk. In deze voorstelling worden diverse koren, koralen en aria’s uit de Matthäus Passion afgewisseld met persoonlijke passieverhalen van mensen met dementie, hun mantelzorgers en verzorgenden.

Programma 2019

Het Participatiekoor Leiden is een van de koren van de landelijke Stichting Participatie met Dementie, die zich inzet voor culturele inclusie van mensen met dementie. De stichting bracht in maart 2018 het veel bejubelde concert “Wir setzen uns nicht mit Tränen nieder” in Haarlem ten gehore. Het concert, ‘Zolang ik er ben’, een bijzondere bewerking van de Matthäus Passion, zal op vrijdagmiddag 19 april 2019 in de Vredeskerk ten gehore gebracht worden.

Repetities
De repetities beginnen in februari en vinden telkens plaats op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur op een van de locaties van Topaz in Leiden. Over de exacte locatie wordt u na uw inschrijving nader geïnformeerd. Repetitiedata: zaterdag 2 en 16 februari, 2 en 16 en 30 maart en 13 april 2019.

Concert
Het concert vindt plaats op vrijdag 19 april 2019 om 15.00 uur in de Vredeskerk in Leiden.

Kosten
Deelname aan het Participatiekoor kost € 70. Zijn de deelnamekosten te hoog voor u, geef dat dan in het inschrijfformulier aan, dan zoeken wij samen met u naar een oplossing.

Bewoners van Topaz ontvangen een korting op hun deelnamekosten.

Bewoners kunnen met busjes van Topaz naar de repetities en het concert worden vervoerd. Dit kan alleen plaatsvinden met een begeleider.

Samen met vrienden zingen? Download hier onze digitale flyer en mail hem door!
Zing mee in het Participatiekoor

Inschrijfformulier Participatiekoor