Erbarme dich 2.0

Hoogtepunten uit de Matthäus Passion van J.S. Bach

Herzien Coronaproof programma september 2020

Omdat grote publieksconcerten nog niet mogelijk zijn, zullen we ons programma op film opnemen. Daarvoor komen op woensdag 16 september alle koren (Bergen, Midden Delfland en Haarlem) samen in de Cultuurkoepel in Heiloo om een koor te vormen en als een geheel de hoogtepunten uit de Matthäus Passion ten gehore te brengen. Op deze prachtige locatie zullen we ons programma op film opnemen en samen met de Onvergetelijke Verhalen en Raamvertellingen tot 1 voorstelling monteren. Deze bijzondere concertfilm zal op Wereld Alzheimerdag, 21
september, uitgezonden zal worden op diverse online kanalen.

 

Erbarme dich 2.0

Drie Participatiekoren en circa 100 zangers, instrumentalisten, vertellers en kunstenaars, van 8 tot 80 jaar, brengen de hoogtepunten uit de Passies van J.S. Bach.

In dit bijzondere concert worden de koralen en aria’s afgewisseld met Onvergetelijke Verhalen en Raamvertellingen van mensen met dementie en hun naasten. 

De Participatiekoren

De Participatiekoren zijn er voor mensen mét en zónder haperend brein. Samen maken we kunst. We zingen, vertellen verhalen en schilderen.
Niet alleen voor onszelf, óók voor het publiek.
We doen dit met maar één doel: de culturele participatie van mensen met dementie een beetje rugwind geven. 

Onvergetelijke Verhalen en Raamvertellingen

De één houdt van zingen, de ander zit vol verhalen. Welk Passieverhaal gaat er in jou schuil? Ga in de workshops met ons mee op zoek naar jouw onvergetelijke verhaal. We vertellen ze aan elkaar en ze worden tijdens het concert voorgedragen. Zo maken we samen met de Participatiekoren dit concert uniek.

De workshops Onvergetelijke Verhalen en Raamvertellingen zijn bedoeld voor mensen met dementie én hun partner, kind of vriend(in), mantelzorger of verzorgende.

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op.

Stichting Participatie met Dementie
Cesar Francklaan 34
2102 ED Heemstede

13 + 6 =