Erbarme dich

Participatiekoor Helmond
n.t.b.

Erbarme dich

Vier Participatiekoren en meer dan 300 zangers, instrumentalisten, vertellers en kunstenaars, van 8 tot 80 jaar, brengen de hoogtepunten uit de Passies van J.S. Bach.

In deze bijzondere concertreeks worden de koralen en aria’s afgewisseld met onvergetelijke verhalen van mensen met dementie en hun naasten.

De Participatiekoren

De Participatiekoren zijn er voor mensen mét en zónder haperend brein. Samen maken we kunst. We zingen, vertellen verhalen en schilderen.
Niet alleen voor onszelf, óók voor het publiek.
Elk programma wordt afgesloten met een concert in een kerk of museum. We doen dit met maar één doel: de culturele participatie van mensen met dementie een beetje rugwind geven.

Onvergetelijke Verhalen

De één houdt van zingen, de ander zit vol verhalen. Welk Passieverhaal gaat er in jou schuil? Ga in zes workshops met ons mee op zoek naar jouw onvergetelijke verhaal. We vertellen ze aan elkaar en dragen ze voor tijdens de concerten. Zo maken we samen met de Participatiekoren elk concert uniek.

De workshops Onvergetelijke Verhalen zijn bedoeld voor mensen met dementie én hun partner, kind of vriend(in), mantelzorger of verzorgende.

Oma is een superheld

Marloes van Loon was zelf nog een klein meisje toen haar opa alzheimer kreeg. Gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen maakte ze het prentenboek ‘Oma is een superheld’.

Aan de hand van dit boek gaan 60 leerlingen van basisschool De Vlier in Helmond samen met vijftien mensen met dementie illustraties maken op de thema’s uit de Johannes Passion.

De kunstwerken worden in de week voor en tijdens het concert tentoongesteld.

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op.

Stichting Participatie met Dementie
Cesar Francklaan 34