Erbarme dich

Onvergetelijke concerten en verhalen over liefde en vriendschap

Programma – voorjaar 2020

Erbarme dich

Ons nieuwe Passieprogramma staat in het teken van misschien wel de mooiste aria uit de Matthäus Passion: ‘Erbarme dich’, letterlijk vertaald ‘heb genade’.

Meer dan 300 zangers, instrumentalisten, vertellers en kunstenaars, van 8 tot 80 jaar, brengen de mooiste koren, koralen en aria’s uit de Passies van Bach.

De concerten vinden plaats van 22 maart t/m 11 april 2020.

De Participatiekoren

Of je nu een haperend brein hebt of niet, de Participatiekoren zijn er voor iedereen die van zingen houdt.  Samen zingen we de hoogtepunten uit de Passies van J.S. Bach.

Er zijn Participatiekoren in Bergen NH, Haarlem, Helmond en Midden Delfland.

Onvergetelijke Verhalen

De één houdt van zingen, de ander zit vol verhalen. Welk Passieverhaal gaat er in jou schuil? Ga in zes workshops met ons mee op zoek naar jouw onvergetelijke verhaal. We vertellen ze aan elkaar en dragen ze voor tijdens de concerten. Zo maken we samen met de Participatiekoren elk concert uniek.

De workshops Onvergetelijke Verhalen zijn bedoeld voor mensen met dementie én hun partner, kind of vriend(in), mantelzorger of verzorgende.
De workshops starten medio februari 2020.

Oma is een superheld

Marloes van Loon was zelf nog een klein meisje toen haar opa alzheimer kreeg. Gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen maakte ze het prentenboek ‘Oma is een superheld’.

Aan de hand van dit boek gaan 60 leerlingen van basisschool De Vlier in Helmond samen met vijftien mensen met dementie illustraties maken op de thema’s uit de Johannes Passion.

De kunstwerken worden in de week voor en tijdens het concert tentoongesteld.

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op.

Stichting Participatie met Dementie
Cesar Francklaan 34