top of page

ma 08 jan

|

Haarlem

Na de diagnose: de waarde van muziek

In samenwerking met Alzheimer Nederland Zuid-Kennemerland. Vertoning van onze documentaire Als Klanken Kleuren en nagesprek met enkele hoofdrolspelers.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Na de diagnose: de waarde van muziek
Na de diagnose: de waarde van muziek

Tijd en locatie

08 jan 2024, 19:00 – 21:00

Haarlem, Van Oosten de Bruijnstraat 60, 2014 VS Haarlem, Nederland

Deelnemers

Over dit evenement

In samenwerking met Alzheimer Nederland Zuid-Kennemerland vertonen wij in het AlzheimerCafé onze documentaire Als Klanken Kleuren.

Aansluitend worden Franc Janssen en Erik Zwiers geïnterviewd over de waarde van samen zingen en de Participatiekoren.

Wie te horen krijgt dat hij dementie heeft, raakt vaak al snel een belangrijk deel van zijn sociale omgeving kwijt. Meedoen is ineens niet meer zo vanzelfsprekend en je omgeving weet vaak niet goed hoe ze ermee om moet gaan.

Dat is de reden dat veel mensen met dementie vaak al in een vroeg stadium moeten stoppen met de activiteiten die ze het liefste doen, zoals bijvoorbeeld zingen in een koor. Niet omdat men het niet meer zou kunnen, maar omdat de juiste ondersteuning ontbreekt. Met dementie valt echter vaak nog jaren kwalitatief goed en plezierig te leven, mits je jezelf blijft uitdagen en je de juiste ondersteuning krijgt. In de Participatiekoren krijgen mensen met dementie die ondersteuning wel, dankzij de mantelzanger. En dat leidt al vijf jaar tot bijzondere resultaten.

RSVP

Het AlzheimerCafé is gratis toegankelijk. Reserveren is gewenst en kan via onderstaande button.

Deel dit leuke event!

bottom of page