Alzheimer voor Beginners

Nadat Leo van Dijk in 2008 de diagnose Alzheimer kreeg, ging hij zelf op onderzoek uit hoe het nu verder moest. Hij bezocht lezingen, las van alles, mailde met specialisten. Er moest toch iéts zijn voor mensen met beginnende dementie? Hij was op zoek naar houvast, een manier om zichzelf te blijven, handvatten om ermee om te gaan. Hij vond niets. Er was niets. Dat wilde hij veranderen.

Leo van Dijk is een van de voorlopers en voorvechters van een sociale benadering van dementie. Hoe te leven met dementie was nog onontgonnen terrein. Maar Leo zat niet bij de pakken neer toen hij de diagnose dementie kreeg en zocht uit wat hij kon doen om de draad van zijn leven op te pakken. Hij besefte dat deze kennis voor lotgenoten uiterst waardevol kan zijn en beschreef de resultaten van zijn zoektocht in dit overzichtelijke en prachtige boekje Alzheimer voor beginners. De titels van de hoofdstukken spreken voor zich en vatten de levenslessen voor mensen met dementie krachtig samen: tijdig, vrijheid, optimisme, acceptatie, inzet, ritme, natuur, bewegen en aanbod.

Elk hoofdstuk is voorzien van een prachtige aquarel die Leo door de jaren heen schilderde. Het zijn kleurrijke, meditatieve landschappen en stadsgezichten die uitnodigen om samen met zijn geschreven ontdekkingen rustig tot je door te laten dringen. Wie ze vaker leest en bekijkt ontdekt er een grote gelaagdheid in die telkens weer opnieuw inspireert.

Alzheimer voor beginners is een unieke bundel van een buitengewoon dappere man die zich ondanks zijn verlies niet uit het veld laat slaan. 
Bestel hier.

Specificaties
Titel: Alzheimer voor beginners
Tekst & Aquarellen: Leo van Dijk
Redactie: Maaike Slierings
Vormgeving: Erik Zwiers & Heldergroen
Aantal pagina’s: 64
Uitvoering: Hardcover, ingenaaid en gebonden
ISBN: 978-90-824-9201-9