top of page
loveisall_hero.jpg

Participatiekoor Veenendaal zingt
Love is all

de mooiste love-songs uit de geschiedenis van de popmuziek

Voor zangers met en zonder dementie!

Love is all!

Het Participatiekoor Veenendaal is de nieuwste loot aan onze mantelboom, een heus popkoor! En daarmee gaat een droom in vervulling. Want we kregen al vaak de vraag of de Participatiekoren ook popsongs zingen. Daarom presenteren we nu: Love is All! 


Muzikaal leider Timon Dantuma heeft voor het eerste programma van het Participatiekoor Veenendaal een prachtig programma samengesteld met de mooiste songs over liefde en verbinding. Van the Beatles en Leonard Cohen tot Spinvis en buddy Holly. 
 

Lees meer anker
HoshaNa_concert.jpg

Samen zingen, dat is het mooiste wat er is

Heb je een haperend brein? Dan is meedoen met de gewone dingen niet altijd makkelijk. Je hebt vaak net wat meer ondersteuning nodig. In het Participatiekoor is meedoen heel gewoon en krijg je de ondersteuning die je nodig hebt. Want in het Participatiekoor zing je samen met een mantelzanger.  

Vanaf 9 februari zingen we elke donderdag van 14:30 tot 16:30 uur in de Koekoek. Onder leiding van Timon Dantuma gaan we aan het werk met een selectie van de mooiste love songs uit de geschiedenis van de popmuziek. In acht weken werken we naar een eindpresentatie toe. Samen met professionele muzikanten geven we op zaterdag 1 april een onvergetelijk concert in het Spectrum in Veenendaal. Dat is toch heerlijk?! Love is all!
 

mantelzangers hosha na.jpg

Samen zingen, met een mantelzanger

Iedereen kan zingen, ook al is je stem misschien niet meer zo krachtig als vroeger en is noten lezen niet jouw ding. Zelfs zonder koor- of zangervaring ben je van harte welkom. In het Participatiekoor word je ondersteund door een mantelzanger, dat is een ervaren zanger die zijn of haar passie voor muziek graag met jou deelt. Je mantelzanger helpt je waar nodig bij het zingen en zorgt ervoor dat alles tiptop voor jou wordt geregeld. Want in het Participatiekoor ben jij de artiest! 

Zing jij al samen met een mantelzanger? Dan kun je je als duo aanmelden. Is dat nog niet het geval, meld je dan aan als zanger met dementie of als mantelzanger. Na je aanmelding stellen we je jullie aan elkaar voor!

8c98cc_3fc4535e22184aec9f2cdbb1aa24dc84~mv2.jpg

Meer zang, minder zorg!

Hoe mooi is het om weer samen te zingen en een concert te geven? En of je nu veel of weinig koorervaring hebt, is niet belangrijk. Plezier in samen zingen staat bij ons voorop. En je staat er niet alleen voor. Want in het Participatiekoor krijg je alle ondersteuning die je nodig hebt om lekker mee te kunnen zingen. Meer dan 500 andere zangliefhebbers met dementie en hun mantelzangers gingen je al voor. Allemaal delen ze dezelfde ervaring: in het Participatiekoor doe je mee, zangervaring of niet! 

Franc Janssen 2.jpg
Mantelzanger_mathaus_passion.jpg
Concert Hosha Na.jpg

Waar en wanneer wordt er gezongen?

We beginnen op donderdagmiddag 9 februari in de Koekoek met een gratis meezing-middag. Je kunt tijdens deze eerste bijeenkomst gratis en vrijblijvend kennismaken met de muziek, de mantelzangers. Zo kun je ontdekken of het Participatiekoor ook echt wat voor je is. 

 

Vanaf donderdag 16 februari gaan we repeteren. Dan zing je samen met een mantelzanger. Hij of zij helpt je met het instuderen van de muziek en regelt desgewenst allerlei praktische zaken voor je. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over zaken waar je ondersteuning bij nodig hebt en kun je voluit meezingen. 

Meezing-middag
Donderdag 9 februari, 14:30-16:30 uur

 

Repetities
Donderdag 16 februari, 14:30-16:30 uur
Donderdag 23 februari, 14:30-16:30 uur
Donderdag 2 maart, 14:30-16:30 uur
Donderdag 9 maart, 14:30-16:30 uur
Donderdag 16 maart, 14:30-16:30 uur
Donderdag 23 maart, 14:30-16:30 uur
Donderdag 30 maart, 14:30-16:30 uur

 

Locatie:
De Koekoek
Nieuweweg 30
Veenendaal

 

De_Matthäus_Passion.jpeg

Waar werk je naartoe?

Onder leiding van muzikaal leider Timon Dantuma en samen met de mantelzangers werken we toe naar een prachtig concert onder begeleiding van professionele popmuzikanten. Hoe leuk is het om eens voor jouw geliefden, vrienden of verzorgers een echt popconcert te geven? Dat wordt een groot feest!

 

Concert Love is All:
Zaterdag 1 april, 14:00 uur
Spectrum
Kees Stipplein 72, Veenendaal.

 

Franc Janssen.jpg

Wat kost het en wat krijg je?

Deelname kost € 75, voor mantelzangers is het gratis. Daar zit in:

  • Je eigen mantelzanger met wie jij samen zingt 

  • Zangboek en online oefenmateriaal

  • 7 repetities o.l.v. Timon Dantuma

  • Onvergetelijk concert met het Participatiekoor, onder begeleiding van een professionele band.

Ben jij mantelzanger?

Ben jij ervaren (koor)zanger en wil jij het zangmaatje zijn van iemand met een haperend brein? Naast zelf zingen coach je als mantelzangers de mensen met dementie tijdens het repeteren en het optreden. Dit kunnen familieleden of vrienden zijn die je opgeeft samen met jou, of mensen die je nog niet kent. Deze participatiekoor formule leidt tot verbluffende resultaten, zowel in muzikaal en emotioneel opzicht, als qua remmend effect op het dementieproces. 

 

In ruil voor jouw rol als mantelzanger is deelname voor jou gratis. Op jouw beurt krijg jij van Stichting Mantelzangers praktische tips om je rol als mantelzanger optimaal invulling te geven. In het filmpje hiernaast vertelt Ingeborg wat het haar brengt om mantelzanger te zijn voor iemand die ook een passie voor zingen heeft.

Aanmeldblokken

Meld je nu hier aan:

Franc Jansen - testimonial 1 meezingen met dementie.tiff

Zangers met dementie

Zing lekker mee!

Van zingen word je blij en je wordt volledig ondersteund. Doe daarom ook mee! Na je aanmelding stellen we je voor aan een mantelzanger.

muziektherapie.jpg

Mantelzangers

Zing en coach mee!

Hou je van zingen en andere mensen helpen? Doe dan ook mee! Na je aanmelding stellen we je voor aan een zanger met dementie.

doelstelling.jpg

Duo's van beiden

Zing samen mee!

Zingen jullie al samen? Dat is top! Meld je dan samen aan als duo. Na aanmelding ontvang je direct alle materialen ter ondersteuning.

Onze partners

bottom of page