“Erbarme dich”

in Haarlem – Bergen NH – Leiden – Midden Delfland – Helmond

Start repetities: Januari 2020
Concerten: 6 t/m 11 april 2020

Na het succes van de programma’s ‘Wir setzen uns nicht mit Tränen nieder’ in 2018 waarin we aantoonden dat mensen met dementie niet bij de pakken neerzitten en ‘Zolang ik er ben… zing ik mee’ in 2019, waarin we de nadruk legden op wat mensen met dementie nog wel kunnen, brengen wij in 2020 de hoogtepunten uit de Matthäus Passion onder het thema: ‘Erbarme dich’.

Erbarme dich

Het ‘Erbarme dich’, letterlijk vertaald: heb genade, wordt alom gezien als de mooiste, ontroerendste aria uit de Matthäus Passion. De aria markeert het omslagpunt in het lijdensverhaal. Het punt waarop we ons beseffen dat het leed ook onszelf kan treffen. En hoe eenzaam dat besef kan zijn. Met het thema ‘Erbarme dich’ willen we laten zien welke hoogten je kunt bereiken door er samen naartoe te werken. Samen met andere generaties en samen met andere organisaties.

Vijf Participatiekoren, 300 zangers

Er zijn Participatiekoren in Haarlem, Bergen NH, Leiden, Midden Delfland en Helmond.
Samen tellen de koren ruim driehonderd professionele en amateurzangers en vertellers, waarvan 100 mensen met dementie. De koren worden begeleid door vijf professionele dirigenten en solisten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Samen brengen zij tussen 6 en 11 april 2020 in een reeks unieke concerten de hoogtepunten uit de Passies van Bach.

Zing je mee?

Wilt u meezingen in een van de Participatiekoren? Ons nieuwe programma start in januari 2020. U kunt zich nu vast aanmelden, dan ontvangt u in november alle informatie over repetitie-data en locaties. Klik hier en meld je aan!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief