Passie voor Bach?
Zing mee in één van de Participatiekoren!

In 2020 organiseren wij voor het derde jaar op rij onze succesvolle Passieconcerten.
Onder de titel Erbarme dich zingen we de hoogtepunten uit de Passies van J.S. Bach, afgewisseld met onvergetelijke verhalen van mensen met dementie over liefde en vriendschap.

De Participatiekoren zijn er voor iedereen die van Bach en van zingen houdt. Of je nu een haperend brein hebt of niet. Iedereen doet mee. We werken in negen bijeenkomsten en repetities samen naar een bijzonder Passieconcert.

Er zijn Participatiekoren in Haarlem, Bergen NH, Leiden, Midden Delfland en Helmond.
Samen tellen de koren ruim driehonderd professionele en amateurzangers en vertellers, waarvan 100 mensen met dementie. De koren worden begeleid door professionele dirigenten en diverse solisten. Samen brengen zij tussen 22 maart en 11 april 2020 in een reeks unieke concerten de hoogtepunten uit de Passies van Bach.

Zing je mee?

Meezingen in een van de Participatiekoren biedt elke deelnemer meer dan alleen samen zingen. In een ontspannen, warme sfeer brengen professionele en/of geoefende zangers en mensen waarbij het geheugen af en toe hapert samen iets moois tot stand. Wist je dat ons muzikale brein het langst in tact blijft? Onze ervaring leert dat niet alleen de zanger met geheugenproblemen versteld zal staan van wat samen met steunzangers nog bereikt kan worden, maar ook diens omgeving.
Dus zing mee! Of je je nu aanmeldt als zanger met of zonder dementie, er gaat een wereld voor je open.

Ons nieuwe programma Erbarme dich start in januari 2020. Het programma bestaat uit een kennismakingsbijeenkomst, zeven repetities en een concert. Na het concert komen we nog eenmaal bij elkaar om onze ervaringen te delen.

Klik hier voor meer informatie over de Participatiekoren en om je aan te melden!

Vertel jouw passieverhaal

De een houdt van zingen, de ander zit vol verhalen. De Passies van Bach zijn misschien wel de mooiste composities die vertellen over lijden, verlies, liefde en hoop. Welk passieverhaal gaat er in jou schuil?
Ga in zes workshops met ons mee op ontdekkingsreis naar jouw onvergetelijke verhalen. We vertellen ze aan elkaar en dragen ze voor tijdens het Passieconcert. Zo maken we samen met het Participatiekoor een uniek concert. De workshops Onvergetelijke Verhalen zijn bedoeld voor mensen met dementie en hun partner, kind of vriend(in).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief