top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Vader & zoon zingen samen de Matthäus Passion

Blog | Nieuws


Op maandagochtend haalt Meinoud Coehoorn zijn vader op bij woonzorglocatie Oudtburgh. Dan rijden ze naar een zaaltje, vlakbij de Rooms-Katholieke kerk in Bergen en gaan zingen. Niet zomaar een liedje, niet van tralalalala-wat-zingen-we-gezellig-met-elkaar, maar het echte werk: de Matthäus Passion. En elke keer als ze op maandagochtend onderweg zijn, vraagt de vader van Meinoud aan hem: “Waar gaan we heen?” En dan zegt Meinoud: “We gaan repeteren voor de Matthäus Passion.”

Nieuwe dingen leren

Als ze samen het zaaltje binnenlopen, herinnert vader Coehoorn het zich weer. Hij zegt: “die mevrouw hier voor ons, die was hier vorige keer ook!” Hij hoort de muziek en zegt: “die muziek, die ken ik!” Dan zingt hij, vol overgave. De vader van Meinoud heeft nog steeds een prachtige stem.

Vader Coehoorn is zijn hele leven al muzikaal en kerkelijk, maar de Matthäus Passion zong hij niet eerder. Meezingen in een koor is voor hem dus een nieuwe ervaring. Meinoud: “Hoe bijzonder is dat, dat mijn vader nog nieuwe dingen leert en doet! En het is ook nog eens een heel mooie tijdsbesteding, dat we zingen in plaats van dat we steeds dezelfde gesprekken met elkaar voeren. Ik vind het fantastisch dat dit kan. Het zijn deze kleine dingen die een wereld van verschil maken.” Als Meinoud na de repetitie zijn vader weer naar Oudtburgh brengt, besluit zijn vader steevast met de woorden: “Wat fijn om mee te doen, om mee te zingen en onder de mensen te zijn.”

Wil je ook meezingen in een van onze Participatiekoren? Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

25 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page