top of page
  • Foto van schrijverRedactie

'Mag ik dan bij jou' op nummer 1 in Herinneringen Top 50


'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij staat op nummer 1 in de Herinneringen Top 50 van Alzheimer Nederland. Het is ook één van de hits in Café Chantant, het muziekcafé voor mensen met dementie en hun naasten.


Op 10 maart vond in een uitverkocht Ziggo Dome het eerste Herinneringen Top 50 concert van Alzheimer Nederland plaats. Veldhuis & Kemper waren de gastheren van deze avond waar een keur aan Nederlandse artiesten geheel belangeloos aan meewerkte. De afgelopen maanden kon gestemd worden op de Nederlandse liedjes waar men de mooiste herinneringen aan heeft. Het publiek stemde 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij naar de eerste plaats.


Ook populair in Café Chantant

Het succesnummer van Claudia de Breij is ook in Café Chantant een hit. En dat is niet zo verwonderlijk. 'Mag ik dan bij jou' is een troostend lied over iemand die op zoek is naar geborgenheid bij iemand die ze vertrouwt in tijden van oorlog, onrust en onzekerheid. Te weten dat je bij iemand anders in goede handen bent als je angstig of onzeker bent is een geruststellende gedachte. En dat geldt zeker voor mensen met dementie. Maar niet alleen veiligheid en geborgenheid zijn belangrijk. Ook kunnen zijn wie je bent, ondanks je veranderende leven, is net zo belangrijk. Wij vinden het dan ook niet verrassend dat Ramses Shaffy's zielenkreet 'Laat me' als nummer 2 in de Herinneringen Top 50 is geëindigd. Ook een klassieker die in Café Chantant graag en hartstochtelijk gezongen wordt.

Kom maar bij ons!

Het muziekspektakel in de Ziggo Dome is helaas alweer voorbij. Volgend jaar vindt de tweede editie van de Herinneringen Top 50 plaats. Dat duurt dus nog even. Gelukkig zingen we in Café Chantant gewoon door. Staan 'Mag ik dan bij jou' en 'Laat me' ook op jouw lijstje favoriete muziekherinneringen en zing je graag? Kom dan naar een van onze Café's Chantant ergens in het land!Agenda Café Chantant

Café Chantant is hét laadstation voor iedereen die begint te vergeten en zijn of haar familie en vrienden.

Elke maand strijken onze mantelmuzikanten neer in een gezellige kroeg in Bergen op Zoom, Bussum, Delft en Haarlem. Vanaf april komen zij ook naar Veenendaal. Hieronder vind je onze agenda voor maart en april.


Luister naar de complete Herinneringen Top 50

De complete Herinneringen Top 50 van 2023 kun je op Spotify beluisteren en meer informatie over de Herinneringen Top50 vanAlzheimer Nederland vind je hier.939 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

コメント


bottom of page