top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Leo van Dijk opent Jaarevent Deltaplan Dementie 2019

Blog | Nieuws


Onder het motto ‘Dynamiek rond Dementie’ vindt op dinsdag 10 december de 6e editie van het Jaarevent Deltaplan Dementie plaats. Zanger van het eerste uur Leo van Dijk mag als eerste spreker het evenement voor professionals uit de zorg en welzijn openen.

Leo zal vertellen over de totstandkoming van zijn boek ‘Alzheimer voor beginners’. Ook zal hij er enkele delen uit voorlezen. Dat Leo het evenement mag openen is een grote eer voor hem. “Toen ik in 2016 voor het eerst mijn ontdekkingen voor een goed leven met dementie presenteerde, was er nog weinig belangstelling voor”, vertelt Leo. “Iets dat gemaakt is door een mens met dementie werd toen niet erg serieus genomen.”


Tijden zijn veranderd

Inmiddels zijn de tijden veranderd en krijgen mensen met dementie een stem in het zorg-kapittel. En wordt daar ook steeds vaker naar geluisterd. “Het helpt enorm dat er nu ook drie professoren zijn die mijn inspiraties voor anderen met de diagnose als zeer waardevol onderschrijven. Dat ik nu op het evenement van Deltaplan Dementie uit mijn boek mag voorlezen, vind ik een mooie eer”, aldus de ontdekkingsreiziger in alzheimer.

Benieuwd naar het boek van Leo?
5 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page