top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Deel je passie, word MantelzangerWij geloven dat muziek een ongekend krachtige tool is in de zorg voor mensen met dementie. Door samen te zingen, creëren we verbinding, geven we structuur aan de dag en brengen we plezier en ontspanning. Jij kunt hier een cruciale rol in spelen. Als zangmaatje bied je ondersteuning en gezelschap aan iemand met dementie, terwijl je tegelijkertijd iets betekenisvols doet voor jezelf.


Mensen met dementie willen graag blijven zingen

In onze koren zorgen we voor een veilige en ondersteunende omgeving waarin mensen met dementie kunnen genieten van muziek en samen zingen. Samen met jou als mantelzanger, kunnen zij deelnemen aan een activiteit die hen verbindt met anderen, een gevoel van doel en zin geeft en hen helpt om hun zelfvertrouwen en zelfbeeld te behouden. Als mantelzanger zal jij een belangrijke rol spelen in het begeleiden van mensen met dementie tijdens de repetities en optredens. Je zult hen helpen met het onthouden van liedjes, het volgen van de maat en het zorgen voor een positieve en ondersteunende sfeer.


Jij maakt het verschil

Maar jouw inzet gaat veel verder dan alleen het zingen. Door jouw aanwezigheid en ondersteuning, bied jij een luisterend oor, een schouder om op te leunen en een vriendschap die het echte verschil maakt in het leven van iemand met dementie.

Word deel van ons team van mantelzangers en doe mee aan een uniek project waar we muziek gebruiken als middel om verbinding en zin te geven aan het leven van mensen met dementie. Aarzel niet, neem contact op en wordt deel van ons participatiekoor en ontdek de magie van muziek in de zorg!Dit is waarom het zo fijn is om Mantelzanger te zijn

Als mantelzanger kan jij voor mensen met dementie een belangrijke rol spelen in het behouden van hun sociale contacten en zelfredzaamheid. Zingen is een natuurlijke en toegankelijke manier om emoties uit te drukken en kan bijdragen aan een gevoel van verbondenheid en gemeenschap. Het kan ook helpen bij het verminderen van angst, depressie en eenzaamheid die vaak voorkomen bij mensen met dementie. Bovendien kan zingen ook een positief effect hebben op het geheugen en de cognitieve vaardigheden.


Je doet het ook voor jezelf

Daarnaast kan het ook een fijn gevoel geven om iemand met dementie te helpen bij het behouden van een activiteit die ze graag deden, of bij het ontdekken van nieuwe muziek. Het kan een gevoel van waardering en zinvolheid geven om iemand te ondersteunen in hun dagelijks leven en bij te dragen aan hun welzijn.

Kortom, als mantelzanger lever jij een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met dementie en draag je bij aan het behouden van hun sociale contacten, emotionele welzijn en cognitieve vaardigheden.


Word nu mantelzanger!

Word lid van ons team van mantelzangers en doe mee in een van onze Participatiekoren in Haarlem, Bergen op Zoom, Hilversum, Delft/Schiedam of Veenendaal.

105 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page