top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Al meer dan 100 zangers hebben zich ingeschreven!

Blog | Nieuws


Dat gaat hard! De eerste 130 zangers hebben zich al ingeschreven voor het nieuwe Passie-programma van onze Participatiekoren. En het worden er iedere dag meer. Lees waarom jij ook mee wilt zingen.

Erbarme dich

Van 22 maart tot 11 april zingen we met vier Participatiekoren de hoogtepunten uit Matthäus Passion en Johannes Passion van J. S. Bach. Meer dan driehonderd zangers, vertellers, instrumentalisten en beeldend vormgevers zingen en vertellen over de zoektocht naar houvast en de betekenis van ‘zijn’ en er mogen blijven. Eenderde van hen heeft dementie.

De koren staan onder leiding van vier gerenommeerde dirigenten. Felix van den Homberg (Haarlem), Maria Delver (Bergen), Bas van Houte (Midden Delfland) en Ramon van den Boom (Helmond).

Zing ook mee!

Vandaar dat we het dit jaar nog professioneler aanpakken. Inmiddels is er een bestuur, een stichting en een Anbi status, een projectbureau en zeven projectleiders. Het aantal koren is uitgebreid. En ook goed voor de continuïteit: we zijn opgenomen in een effectstudie van ZonMW om te onderzoeken hoe zingen de culturele participatie van mensen met dementie kan bevorderen. Dit alles hebben we bereikt door heel veel uren te stoppen in projectplannen, subsidieaanvragen, handboeken, persberichten, flyers, website en nog veel meer. We vergaderen vaak, voeren veel gesprekken met betrokken partijen, alles om uiteindelijk mensen met en zonder dementie samen te laten genieten.

Indrukwekkend

De Participatiekoren zijn er voor iedereen en speciaal voor mensen met milde en gevorderde dementie. Ons doel is dat mensen met dementie kunnen blijven meedoen. Zingen helpt daarbij. De Passies van Bach geven daar nog eens een extra betekenis aan.

Meedoen in een Participatiekoor betekent dat iedereen evenwaardig deelneemt. Of je nou hoog zingt of laag, jong of oud bent, vergeetachtig of afhankelijk van zorg bent. Iedereen doet mee.

Wil je weten hoe we werken en wat we maken? Kijk dan de vier prachtige reportages die NH nieuws over ons maakte.

Je kunt ook meteen op de knop hieronder drukken en je inschrijven. Dat kan tot half januari 2020. Je vindt ons in Bergen NH, Haarlem, Helmond en Midden Delfland (Schiedam, Vlaardingen e..o.). Je bent van harte welkom!


6 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page