top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Acteur Hans Koenis kruipt in de huid van Leo van Dijk

5 maart 2019 | Haarlem, Nieuws


Voor de muzikale voorstelling ‘Zolang ik er ben… zing ik mee’ van het Participatiekoor Haarlem kruipt acteur Hans Koenis in de huid van Leo van Dijk. Leo heeft al tien jaar Alzheimer en is een van de grootste voorvechters voor een socialere benadering van mensen met dementie.

Hans Koenis heeft de laatste jaren veel ervaring opgedaan als trainingsacteur voor medewerkers in de dementiezorg. Zo werkt hij onder andere voor ‘De werkvloer centraal’ van hoogleraar Anne-Mei The. Dementie is voor Hans dus niet vreemd. Deze maanden verdiept hij zich in het leven van Leo, de hoofdpersoon in de nieuwe voorstelling in de Mariakerk.


Levenslust

In de voorstelling ‘Zolang ik er ben… zing ik mee’ staat de levenskunst van Leo van Dijk centraal. Leo is 86 jaar. Toen hij tien jaar geleden de diagnose Alzheimer kreeg, zei de arts dat ze niets voor hem kon doen. Daarom is Leo zelf op zoek gegaan naar manieren om nog zo lang mogelijk een plezierig en zelfstandig leven te kunnen leiden. De negen ontdekkingen die Leo deed én zijn onvermoeibare strijd voor wat meer menselijkheid in de zorg, vormen het uitgangspunt van het nieuwe programma van het Participatiekoor Haarlem.


Johannes Passion

Naast de levenskunst van Leo staat ook de muziek centraal. Het Participatiekoor Haarlem zingt vrijdagavond 19 april diverse koren, koralen en aria’s uit de Johannes Passion van J.S. Bach. Spel en muziek gaan een prachtige wisselwerking met elkaar aan.


Alzheimer voor beginners

De visie van Leo en zijn kunstwerken komen ook mooi tezamen in een nieuw boekje ‘Alzheimer voor beginners’. Mensen die naar de voorstelling van het Participatiekoor Haarlem komen op Goede Vrijdag kunnen het boekje (met korting) vanaf eind maart online bestellen. Wilt u de daadwerkelijke publicatie mede mogelijk maken? Lees dan verder op de website Alzheimer voor beginnners.


16 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

コメント


bottom of page