top of page
  • Foto van schrijverRedactie

2 okt: Participatiekoor zingt op internationaal dementie-congresOp 2 oktober 2023 organiseren het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport en de World Dementia Council een internationaal congres in het Kunstmuseum Den Haag: Defeating Dementia. Op uitnodiging van demissionair minister Conny Helder, zal het Participatiekoor tijdens dit congres een concert geven.


Demissionair minister Conny Helder vindt het belangrijk dat internationaal de aandacht voor dementie bevorderd wordt. "Er zijn signalen dat het niet de goede kant op gaat. In 2017 nam de World Health Assembly unaniem het ‘Global Action Plan on Public Health Response to Dementia 2017 - 2025’ aan. Een tussenevaluatie in 2021 laat zien dat nog maar een kwart van de WHO-landen daadwerkelijk stappen heeft gezet ter uitvoering van dit Global Action Plan. Verschillende landen hebben het onderzoeksbudget voor dementie verlaagd. Dit verslechtert de positie van mensen met dementie en hun naasten", schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.


Oproep aan zorgministers van de G20

"Ik vind het dan ook belangrijk dat de urgentie van dementie goed onder de aandacht gebracht wordt. In oktober 2022 heb ik daarom samen met de World Dementia Council (WDC), een internationale, online, high-level bijeenkomst georganiseerd, waarin hier aandacht voor is gevraagd. Deze bijeenkomst was een aanloop naar de brede high-level conferentie ‘Defeating Dementia’, die ik samen met de WDC op 2 oktober 2023 in Den Haag organiseer. Voor deze bijeenkomst worden onder andere alle zorgministers van de G20 uitgenodigd. In deze conferentie bespreken we hoe we gezamenlijk actie op dementie kunnen ondernemen en intensiveren."


Tijdens de conferentie zal niet alleen aandacht worden besteed aan de noodzaak van wetenschappelijk onderzoek om dementie de wereld uit te bannen, maar ook aan de maatschappelijke positie van mensen met dementie. Volgens demissionair minister Helder tellen mensen met dementie, net als ieder ander, gewoon mee.

"Mijn inzet is dat mensen met dementie de mogelijkheid krijgen om overeenkomstig hun wensen en mogelijkheden een rol in de samenleving te blijven spelen. Dit verhoogt hun kwaliteit van leven en vermindert de belasting van hun mantelzorgers. Dat vraagt onder andere om een sterke sociale basis." Het Participatiekoor draagt, volgens de minister, hieraan bij en heeft zij daarom uitgenodigd om tijdens de conferentie op 2 oktober in het kunstmuseum in Den Haag een concert te geven.


Repetities in Haarlem, Bussum en Delft

De repetities voor dit concert vinden wekelijks plaats vanaf 2 september op onderstaande data en locaties. Partituren ontvang je na je aanmelding. Voor meer informatie en aanmelden, druk op de knop onderaan dit artikel. Bussum, vanaf 2 september elke zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur Antoniushof, Lange Heul 32, Bussum Delft, vanaf 3 september elke zondagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur Stefanna, Aart van der Leeuwlaan 904, Delft Haarlem, vanaf 9 september elke zaterdagmorgen van 11:00 tot 13:00 uur muziekschool Bloemendael, Korte Zijlweg 9b, Overveen


Concert

datum: 2 oktober 2023,

locatie: Kunstmuseum Den Haag

12:30 - 13:00 uur generale repetitie op locatie

13.30 - 14:00 uur concert

Zangers en musici die geïnteresseerd zijn kunnen de hele conferentie bijwonen. Meer informatie daarover zullen we tijdens de repetities verstrekken.


Zing je mee?

Speciaal voor deze conferentie hebben wij, samen met Holland Symfonie Orkest, een gevarieerd programma samengesteld met hoogtepunten uit onze eerdere concerten en Café Chantant. Zing je mee? Er is plaats voor maximaal 40 zangers. Wil je meezingen? Klik op onderstaande knop voor meer informatie en om je in te schrijven.
171 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

コメント


bottom of page