top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Feest! 5 jaar Participatiekoor!


Vijf jaar meer zang en minder zorg. Dankzij de mantelzangers! Om dit heuglijke feit te vieren, nodigen wij je van harte uit om op vrijdagmiddag 10 maart het eerste jubileum van het Participatiekoor samen met ons te komen vieren.


Samen zingen is zorg

In 2018 werd in Haarlem het Participatiekoor opgericht. Het eerste inclusieve oratoriumkoor in Nederland. Het koor waarin mensen met dementie samen met een mantelzanger aan de hand van de Matthäus Passion van J.S. Bach, hun menselijke verlangens en cognitieve vrijheden verkennen en opnieuw vormgeven.


Zo hebben in de afgelopen vijf jaar al meer dan driehonderd mensen met dementie in negen projectenkoren als evenwaardige zangers opgetreden. Wat in 2018 door velen voor onmogelijk werd gehouden is nu niet meer uit de passietraditie weg te denken en krijgt de mantelzanger steeds vaker een vaste plaats in de langdurige zorg.


Kom ook naar het feest!

Daarom vieren wij op vrijdagmiddag 10 maart in de Filmkoepel in Haarlem het eerste jubileum van het Participatiekoor met een feestelijk programma vol live muziek, de premiere van onze film Als Klanken Kleuren én een interactief kennisprogramma over de toekomst van mantelzangers als nieuwe zorgverleners in de informele zorg. Het volledige programma vind je hier.

233 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page