Onvergetelijke Verhalen

Passies met alzheimer.

Al zolang de mens bestaat vertellen we elkaar verhalen. Met verhalen vertellen we wie we zijn en waar we voor staan. Wat we belangrijk vinden. Door verhalen te vertellen geven we inzicht, troost en inspiratie aan elkaar. 

Het lijdensverhaal van Christus is ook zo’n verhaal dat in de Matthäus en Johannes Passion van Bach al eeuwen van generatie op generatie wordt overgedragen. Elk jaar weer in de tijd voor Pasen zorgt dit verhaal voor ontroering en verbinding. In de uitvoeringen door de Participatiekoren krijgt het passieverhaal een nieuwe betekenis. In plaats van de evangelist vertellen mensen met een beginnende dementie over hún passies. 

Impact Coronacrisis

De coronacrisis en de lockdown hebben op eenieder van ons grote impact gehad die iedereen op zijn eigen wijze heeft ervaren. Wat de lockdown in ieder geval duidelijk heeft gemaakt is het belang om je over elkaar te ontfermen en hoe lastig dit kan zijn wanneer je elkaar niet kunt bezoeken. Deze
ervaringen zullen in ons programma Erbarme dich zeker een plaats krijgen.
Daarom organiseren we drie bijeenkomsten waarin we deze ervaringen met elkaar delen. Deze zullen, samen met de onvergetelijke verhalen die voor de coronacrisis al waren voorbereid, een plaats krijgen in de film.

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op.

Stichting Participatie met Dementie
Cesar Francklaan 34
2102 ED Heemstede

12 + 2 =