Onvergetelijke Verhalen

Passies met alzheimer.

Onvergetelijke Verhalen

Al zolang de mens bestaat vertellen we elkaar verhalen. Met verhalen vertellen we wie we zijn en waar we voor staan. Door verhalen te vertellen geven we inzicht, troost en inspiratie aan elkaar.

Het lijdensverhaal van Christus is ook zo'n verhaal dat in de Matthäus en Johannes Passion van Bach al eeuwen van generatie op generatie wordt overgedragen. Elk jaar weer in de tijd voor Pasen zorgt dit verhaal voor ontroering en verbinding. In de uitvoeringen door de Participatiekoren krijgt het passieverhaal een nieuwe betekenis. In plaats van de evangelist vertellen mensen met een beginnende dementie over hún passies.

Wat gaan we doen?

Het programma Onvergetelijke Verhalen bestaat uit zes workshops van telkens twee uur en is bedoeld voor mensen met beginnende dementie en hun partner, kind of vriend(in).

We gaan op een creatieve en speelse manier op zoek naar onze eigen passies. We geven ze vorm in onvergetelijke verhalen en voeren ze uit tijdens de passieconcerten van de Participatiekoren.

Haarlem

In verband met het coronavirus zijn alle repetities en concerten opgeschort. Via de nieuwsbrief zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Ontvangt u deze nog niet? Laat uw gegevens achter via het aanmeldformulier.

Maaike Slierings en Erik Zwiers

Angelique van der Moezel: 06 – 50 47 64 92

Bergen

Maaike Slierings en Ezra van Zadelhoff