“Zou je nog eens mee willen zingen in een van de Participatiekoren”, was een vraag in de enquête onder 132 deelnemers aan onze drie koren. Ruim 72% antwoordde met een zeer duidelijk: ‘Jazeker!’. Het gemiddelde rapportcijfer voor de repetities is een 7,8 en voor de concerten een 8,3.

Het bestuur van de Stichting Participatie met Dementie en de medewerkers van het Projectbureau Participatiekoren zijn blij met deze onderzoeksresultaten. De zangers met en zonder dementie zijn zeer betrokken bij hun eigen Participatiekoor in Haarlem, Leiden en Bergen.

“Ik was deelnemer om lekker te kunnen meezingen en ook voor het goede doel!”

De persoonlijke belevenissen, kritische noten, toelichtingen, suggesties en adviezen worden nu gewikt en gewogen. Landelijk zijn we druk met de voorbereidingen voor 2020 met Participatiekoren in misschien wel zes provincies. We focussen op kwaliteitsverbeteringen en op nieuwe plannen: van Bach tot Borsato en van Pasen tot Kerst!

Plannen voor 2020
Centraal blijft het in 2020 draaien om de participatie, het samen zingen, elkaar steunen en verhalen vertellen. Samen kunst maken en exposeren wordt zo mogelijk aan het programma toegevoegd, zowel in de voorbereidingen als bij de uitvoeringen. Voor Haarlem en Bergen bekijken we bovendien uitbreidingskansen met nieuw repertoire en meer concerten in het jaar.

Het Participatiekoor blijven volgen?
Als je ons wilt blijven volgen, schrijf je dan via deze website in voor de nieuwsbrief (als je dat nog niet eerder gedaan hebt).