Zolang ik er ben. Zing mee in een van de Participatiekoren!

Bent u projectzanger, zingt u in een koor of deed u dat ooit én bent u bekend met de Passies van Bach?  Dan bent u van harte welkom bij een van de Participatiekoren! Hier zingen ervaren zangers samen met mensen met dementie delen uit de Matthäus Passion of de Johannes Passion van J.S. Bach. Er zijn koren in Bergen (NH), Haarlem en Leiden.

Ieder koor heeft zijn eigen programma. In Bergen (NH) en Leiden staat de Matthäus Passion centraal. In Haarlem vormen verschillende koren, koralen en aria’s uit de Johannes Passion het muzikaal middelpunt. De koren worden afgewisseld met de passieverhalen van mensen met dementie. Deze verhalen komen tot stand doordat schrijvers samen met mensen met dementie op zoek gaan naar hun persoonlijke passieverhaal.

Alle koren werken toe naar een concert op Goede Vrijdag 19 april 2019 of Stille Zaterdag 20 april 2019.

Reporters met dementie
Naast de concerten wordt er ook een randprogrammering georganiseerd. In samenwerking met de regionale omroep NH Nieuws zullen mensen met dementie zelf met camera verslag doen van het maakproces van de nieuwe muzikale voorstellingen. De reportages worden op tv en online uitgezonden.

Wilt u meezingen in een van de Participatiekoren in Nederland? U kunt zich tot en met januari aanmelden bij het koor in uw regio.

Kies hier uw koor