Het team

Erik Zwiers - artistiek leiderErik Zwiers – Artistiek Leider

Erik is bedenker en initiatiefnemer van de Participatiekoren. Als Artistiek Leider van Stichting Participatie met dementie is hij verantwoordelijk voor de concept- en programma-ontwikkeling en is hij hoofdredacteur van de Redactie. Erik is ook onderzoeksjournalist en hoofdredacteur bij Uitgeverij Dilemmaboek. Hier doet hij sinds 2014 onderzoek naar het dagelijks leven van mensen met dementie en schreef hierover het boek Zolang ik er ben (2017). In 2019 maakte hij samen met Leo van Dijk en redacteur Maaike Slierings  het boek Alzheimer voor Beginners, uitgebracht bij Dilemmaboek en is hij host van de gelijknamige podcast.

Christel Gouweleeuw – Zakelijk Leider

Als zakelijk Leider is Christel verantwoordelijk voor de organisatie van de projecten van Stichting Participatie met Dementie. Christel is freelance zakelijk leider in de culturele sector. De afgelopen 3 jaar organiseerde zij voor Stichting Haarlem Events het klassieke muziekfestival Klaterklanken op landgoed Elswout in Overveen. Zij is de initiatiefnemer van festival 2 Turven Hoog in Haarlem dat komend jaar haar 10-jarig jubileum viert. Voor dit festival doet zij de zakelijk leiding en programmering. Met haar impresariaat Cie Petit brengt zij Nederlandse jeugdtheatervoorstellingen naar Frankrijk, Duitsland en China.

Felix van den Hombergh – Dirigent

Felix van den Hombergh is samen met Artistiek Leider Erik Zwiers de grondlegger van de Participatiekoren.
Felix groeide op met musiceren: viool, piano en zingen in het koor van de kathedraal van Haarlem.
Op het conservatorium studeerde hij fagot bij Johan Steinmann in Den Haag en koordirectie bij Barend Schuurman in Rotterdam. Het repertoire van Felix strekt zich uit van de vroege renaissance tot hedendaagse composities en van de grote bekende werken – zoals de passies van Bach, de Mariavespers van Monteverdi en het Requiem van Mozart.

Dante Boon – Correpetitor

Dante wordt alom gezien als een pianist die bekend staat om zijn “delicate touch” en “kalme controle.” Komend seizoen is hij voor het derde jaar op rij de rechterhand van dirigent Felix van den Hombergh. Dante begon zijn pianostu

die op veertienjarige leeftijd bij aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam  Op de leeftijd van 24 jaar, werd hij lid van de Nederlandse rockband The Scene als toetsenist en arrangeur. Als pianist en componist bij het collectief Wandelweiser maakt hij furore op internationale podia.

Maaike Slierings – Programma-manager Onvergetelijke verhalen

Maaike studeerde kunstgeschiedenis en Letteren aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Speciaal voor mensen met dementie en hun naasten, ontwikkelde zij de methode ‘Contact door verhalen’. “Gevoelige onderwerpen die vragen om mijn rustige en respectvolle benadering. De kracht in de kwetsbaarheid van ouderen boeit me. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal, dat verdient gehoord te worden. Nieuwsgierig en nauwgezet als ik ben, verdiep ik me in wie jij bent.”