top of page

ma 18 sep

|

Sliedrecht

Ronde Tafel - Sliedrecht

De Participatiekoren breiden uit en intensiveren hun samenwerking met de sociale basis. Daarom organiseren wij ‘De Tafel van Veel’.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Ronde Tafel - Sliedrecht
Ronde Tafel - Sliedrecht

Tijd en locatie

18 sep 2023, 12:00 – 15:00

Sliedrecht, Sliedrecht, Nederland

Deelnemers

Over dit evenement

De Participatiekoren breiden uit en intensiveren hun samenwerking met de sociale basis. Daarom organiseren wij ‘De Tafel van Veel’.

De Tafel van Veel is een interactief kennisprogramma waarin we samen met alle stakeholders in kaart brengen hoe we door middel van cultuurparticipatie een bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van de zorg.

Iedereen die betrokken is bij de langdurige zorg kan daar zijn voordeel uit halen. Maar hoe stem je de ambities, doelen, wensen en uitdagende contexten zo op elkaar af dat elke stakeholder hier daadwerkelijk de vruchten van plukt? Dat geven we vorm in de Tafel van Veel.

Samen maken we een routekaart naar een duurzame implementatie van een Participatiekoor in jouw stad. De eerste Tafels van Veel vinden plaats op 18 september in Sliedrecht en op 19 september in Amsterdam.

Waarom we dit doen

Volgens het WOZO-programma van het ministerie van VWS woont iedereen met dementie gewoon thuis. Om dat mogelijk te maken zijn nieuwe vormen van zorg en ondersteuning nodig. Daarom is in de zorg behoefte aan creativiteit om buiten de lijntjes te kleuren, bevlogenheid van medewerkers te ondersteunen en vraaggericht te werken. Gemeenten zoeken naar manieren om participatie en verbinding tussen burgers te stimuleren en de Rijksoverheid zoekt nieuwe vormen van (informele) zorg om de langdurige zorg betaalbaar te houden.

Burgerparticipatie zal hierbij een steeds belangrijker rol spelen en de cultuursector kan hierin een verbindende rol vervullen. Daarom organiseren wij dit jaar een serie interactieve kennis- en ontwikkel-bijeenkomsten voor een duurzame en domeinoverstijgende samenwerking tussen zorg, wonen, welzijn en cultuur.

De Tafels van Veel worden mogelijk gemaakt door het satellietprogramma van het Lang Leve Kunstfonds en Fonds Cultuurparticipatie.

Deel dit leuke event!

bottom of page