top of page

do 18 nov

|

Windwijzer - Odensehuis

Meer zang, minder zorg - Windwijzer Vlaardingen

Presentatie en nagesprek over de documentaire ‘O Haupt voll Blut und Wunden’ In deze documentaire wordt door filmmaker Hilkman op innemende wijze een portret geschilderd van een leven met dementie en hoe hij houvast vindt in zijn veranderende leven door het participatiekoor.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Meer zang, minder zorg - Windwijzer Vlaardingen
Meer zang, minder zorg - Windwijzer Vlaardingen

Tijd en locatie

18 nov 2021, 14:00 – 16:00

Windwijzer - Odensehuis, Schiedamseweg 95, 3134 BD Vlaardingen, Nederland

Deelnemers

Over dit evenement

Meer zang, minder zorg. 

Die stelling durven wij nu wel onder ons nieuwe logo te zetten. Want niet alleen werken wij al bijna vijf jaar met succes aan de culturele participatie van mensen met dementie, inmiddels is door wetenschappelijk onderzoek ook aangetoond dat dit leidt tot meer welzijn en gezondheid. Hoe dat zit en hoe wij daarmee verder gaan laten we je graag zien.

De documentaire ‘O Haupt voll Blut und Wunden’ ging op 14 oktober 2021 in Haarlem in première. Dit krijgt een vervolg op 18 november 2021 in de Windwijzer in Vlaardingen, dan wordt namelijk de documentaire vertoond en gaan we met de aanwezigen in gesprek.

De hoofdrol in de documentaire is voor Franc. Franc heeft Alzheimer. Door de vooruitgang van zijn achteruitgang moet hij steeds meer dingen die hij lief heeft loslaten, omdat hij er de verantwoordelijkheid niet meer voor kan dragen. Dat is pijnlijk, maar daardoor ontstaat er ook ruimte voor andere dingen die nog wel mogelijk zijn. Zoals de Matthäus Passion zingen met Het Participatiekoor. In de documentaire ‘O Haupt voll Blut und Wunden’ schetst filmmaker Raymon Hilkman een indringend portret over dagelijks leven met dementie. Een film over verlies en de regie in eigen hand willen houden, over hoop en de moed niet opgeven. 

Want ook met dementie kan het leven zinvol zijn.

Het programma van deze bijzondere middag is als volgt:

14:00 uur: Welkom

14:15 uur: Documentaire ‘O Haupt voll Blut und Wunden’

Franc heeft Alzheimer maar zingt toch de Matthäus Passion met het Participatiekoor.

14:45 uur: De waarde en noodzaak van kunst in de langdurige zorg

Meer zang leidt tot minder zorg, zegt het wetenschappelijk onderzoek van de Leyden Academy en Amsterdam UMC. Maar hoe zorgen we er nu voor dat zowel mensen met dementie als hun mantelzorgers en zorgprofessionals hier profijt uit halen?

Inspirator Erik Zwiers gaat in gesprek met aanwezigen over de kansen en de drempels.

15:15 uur: Presentatie nieuwe programma’s van het participatiekoor

In 2022 bestaat het participatiekoor alweer 5 jaar. Dankzij een meerjarige subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie en Lang Leve Kunst Fonds kunnen wij nu nóg meer zang in nóg meer steden aanbieden. Komend jaar voor de tweede keer in Schiedam

Deelname

  • Meer Zang, Minder Zorg

    Documentaire met nagesprek

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit leuke event!

bottom of page