top of page

do 25 nov

|

Cinebergen

Meer zang, minder zorg - Cinebergen, Bergen

Presentatie en nagesprek over de documentaire ‘O Haupt voll Blut und Wunden’ In deze documentaire wordt door filmmaker Hilkman op innemende wijze een portret geschilderd van een leven met dementie en hoe hij houvast vindt in zijn veranderende leven door het participatiekoor.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Meer zang, minder zorg - Cinebergen, Bergen
Meer zang, minder zorg - Cinebergen, Bergen

Tijd en locatie

25 nov 2021, 14:00 – 17:00

Cinebergen, Eeuwigelaan 7, 1861 CL Bergen, Nederland

Deelnemers

Over dit evenement

We hebben door corona een tijd stilgelegen maar gaan vanaf januari weer starten met de repetities van onze koren.  

Je kunt o.a. meedoen als zanger, mantelzanger, zorg- of welzijnsorganisatie, vervoerder, gemeente, beroepsmusicus, muziektherapeut, casemanager dementie, AV professional, etc. En bijvoorbeeld ook als vrijwilliger die hapjes verzorgt tijdens een uitvoering, koffie schenkt bij repetities of wat dan ook. 

Het Participatiekoor doen we samen! 

In deze bijeenkomst wordt onze documentaire vertoond gevolgd door een nagesprek/discussie. 

In de documentaire volgen we Franc, één van de leden van het participatiekoor die aan dementie lijdt.

“Mensen accepteren me niet, omdat ik veel fouten maak. Mensen snappen niet wat ik zeg. (…) Maar ik sta hier mooi wel! Samen kunnen we dit.” Dit zegt Franc in onze documentaire.

Franc heeft Alzheimer. Door de vooruitgang van zijn achteruitgang moet hij steeds meer loslaten wat hij lief heeft. Omdat hij er de verantwoordelijkheid niet meer voor kan dragen. Dat is pijnlijk, maar er ontstaat ook ruimte voor andere dingen. Zoals de Matthäus Passion zingen. Het zingen brengt hem niet alleen plezier, dankzij de Matthäus Passion ontdekte hij ook meer over zichzelf.

Filmmaker Raymon Hilkman volgde Franc bijna een jaar lang in zijn dagelijks leven en in het participatiekoor. Ook hij leerde iets over zichzelf:

“Tijdens het filmen van de documentaire, ben ik vooral mijn eigen onrust over dementie kwijtgeraakt. Ik heb naast de lelijke aspecten ook gezien dat er juist nog zoveel mogelijk is.”

  • Een nagesprek over de film en over de positieve effecten van het meedoen aan het Participatiekoor, met drie gasten aan tafel: Dirigent, zorginstelling en gemeente, maar uiteraard ook deelnemers van het koor
  • Presentatie van de vernieuwde website en het nieuwe programma voor 2022 

Deelname

  • Meer Zang Minder Zorg - Bergen

    Documentaire en nagesprek

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit leuke event!

bottom of page