top of page

do 14 okt

|

Haarlem

Meer zang, minder zorg

Meer zang, minder zorg. Dat is waar het participatiekoor voor staat. Want na 5 jaar met succes aan de culturele inclusie van mensen met dementie te hebben gewerkt, is nu door wetenschappelijk onderzoek ook aangetoond dat dit leidt tot meer welzijn en gezondheid. Hoe dat zit laten wij u graag zien!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Meer zang, minder zorg
Meer zang, minder zorg

Tijd en locatie

14 okt 2021, 14:00 – 17:00 CEST

Haarlem, Zijlvest 41-43, 2011 VB Haarlem, Netherlands

Deelnemers

Over dit evenement

Programma

14:00 uur: Welkom

14:15 uur: Premiere documentaire ‘O Haupt vol Blut und Wunden’

In deze documentaire wordt door filmmaker Raymon Hilkman op innemende wijze een portret geschilderd van een leven met dementie en hoe de hoofdpersoon houvast vindt in zijn veranderende leven door met het participatiekoor de Matthäus Passion te zingen.

14:45 uur: De waarde en noodzaak van kunst in de langdurige zorg

Meer zang leidt tot minder zorg, zegt het wetenschappelijk onderzoek van de Leyden Academy en Amsterdam UMC. Maar hoe zorgen we er nu voor dat zowel mensen met dementie als hun mantelzorgers en zorgprofessionals hier profijt uit halen? 

Wetenschapsjournalist Mark Mieras gaat met de onderzoekers, financiers, zorgprofessionals, beleidsmakers en natuurlijk mensen met dementie in gesprek over de kansen en de drempels.

16:00 uur Presentatie nieuwe programma’s van het participatiekoor

In 2022 bestaat het participatiekoor alweer 5 jaar. Dankzij een meerjarige subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie en Lang Leve Kunst Fonds kunnen wij nu nóg meer zang in nóg meer steden aanbieden. 

Deelname

  • Meer zang, minder zorg

    Gratis ticket voor dit event van Stichting Participatie met Dementie, het Participatiekoor.

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit leuke event!

bottom of page