top of page

za 05 mrt

|

Thuis (online)+Muziekcentrum van de Omroep!

Hosha Na! Het mooiste uit de Matthäus Passion

In veertig dagen naar Palmpasen. Het Participatiekoor, Radio Filharmonisch Orkest en Jeugdkoor Spaarne nodigen hobby zangers met dementie én mantelzangers van harte uit voor de grote onvergetelijke meezing-passie!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Hosha Na! Het mooiste uit de Matthäus Passion
Hosha Na! Het mooiste uit de Matthäus Passion

Tijd en locatie

05 mrt 2022, 15:00 – 10 apr 2022, 20:00

Thuis (online)+Muziekcentrum van de Omroep!

Over dit evenement

Heb jij ook zin om weer te gaan zingen? 

Eindelijk kan het weer! En om dat te vieren organiseert het Participatiekoor samen met het Radio Filharmonisch Orkest en het Jeugdkoor Spaarne op zondag 10april 2022 de Grote Onvergetelijke Meezing-Passie ‘Hosha Na!’.

Doe je mee?

Meer dan honderd andere zangliefhebbers met dementie en hun mantelzangers gingen je al voor. Velen hadden al

jaren niet meer in een koor gezongen. Sommigen zelfs nog nooit. Maar allemaal delen ze dezelfde ervaring: in het Participatiekoor doe je mee!

Een onvergetelijke ervaring

Hoe mooi is het om met 200 zangers mee toe doen aan één groot meezing-concert? Begeleid door het Radio Filharmonisch Orkest! Dat wordt een onvergetelijke ervaring. En of je nu veel of weinig koorervaring hebt, is niet belangrijk. Plezier in samen zingen staat voorop. En je staat er niet alleen voor. Want in het Participatiekoor krijg je alle ondersteuning die je nodig hebt om lekker mee te kunnen zingen! En… vanwege corona doen we het veilig.

Dit gaan we doen

Op zaterdag 5 maart 2022 gaan we van start. We organiseren zes online meezing-middagen. Samen met zangers uit het hele land oefenen we een selectie van de mooiste koren en koralen uit de Matthäus Passion. Je kunt aan deze meezing-dagen thuis online meedoen. Dit kun je doen met een naaste of samen met een mantelzanger. Die komt (na een negatieve zelftest) bij je thuis om samen met jou te oefenen.

Groot Meezing-concert in Muziekcentrum van de omroep

Op zondag 10 april 2022 om 16:00 uur komen alle deelnemers uit het hele land bij elkaar in het Muziekcentrum van de omroep in Hilversum. Daar worden we ontvangen door het Radio Filharmonisch Orkest, solisten van het Groot Omroepkoor én het Jeugdkoor Spaarne. Samen met hen geven we dan een prachtig concert met alles wat jullie thuis en op de meezing zaterdagen hebben geoefend: de hoogtepunten uit de Matthäus Passion. Dit concert zal grote aandacht krijgen van media, dus pak dat Podium! Het zal een onvergetelijke ervaring worden die je ook nog terug kunt zien op opnames die we maken, als blijvende herinnering.

Deelnameprijs

Deelname voor mantelzangers is gratis. De prijs voor deelnemers met dementie bedraagt € 75 all-in. Je krijgt daar het volgende voor terug:

 • Een welkomstpakket met zangboek 
 • Een reisgids langs de mooiste passies en verbeeldingen naar Palmpasen
 • Je eigen mantelzanger met wie je thuis samen kunt zingen
 • Zes landelijke meezing-zaterdagen met bijzondere ontmoetingen via livestream
 • (Online) oefenmateriaal om thuis te oefenen met je zangmaatje
 • Elke week een vragenuurtje met de dirigent en onze coaches, om al je vragen te stellen
 • Onvergetelijk meezing-concert met het Participatiekoor en Jeugdkoor Spaarne, onder begeleiding van het Radio Filharmonisch Orkest in het Muziekcentrum van de Omroep
 • Filmregistratie van het concert
 • Eeuwige roem en een onvergetelijke ervaring. 

Programma


 • 1 uur 30 minuten

  Repetitie / online meezing zaterdag 1 op 5 maart 2022

  Thuis, met je mantelzanger

 • 1 uur 30 minuten

  Repetitie / meezing zaterdag 2 op 12 maart 2022

  Thuis, met je mantelzanger
Nog 5 items beschikbaar

Deelname

 • Meedoen met dementie

  Als zangliefhebber met dementie kun je meedoen voor een totaalprijs van € 75. Dat betekent dus 6 meezing zaterdagen (online) en 1 Groot concert in het Muziekcentrum van de omroep, plus natuurlijk je zangmaatje (mantelzanger) waarmee je zo vaak thuis kunt oefenen als je wilt en die je helpt met de muziekstukken en de online meezing zaterdagen.

  € 75,00
  Verkoop geëindigd op
 • Meedoen als mantelzanger

  Meedoen voor mantelzangers is gratis! Wel willen we graag een goede selectie maken en klikkende matches maken met deelnemers met dementie. Ook is er een training in de methode van het Participatiekoor, die met name betrekking heeft op de ondersteuning van en omgang met je zangmaatje met dementie.

  € 0,00
  Verkoop geëindigd op
 • Meedoen als duo van beide

  Heb je als zangliefhebber met dementie al een zangmaatje (mantelzanger), kies dan voor deze gezamenlijke deelname, voor de totaal prijs van € 75. Dat betekent dus 6 meezing zaterdagen (online) en 1 Groot concert in het Muziekcentrum van de omroep, plus natuurlijk je zangmaatje (mantelzanger) waarmee je zo vaak thuis kunt oefenen als je wilt en die je helpt met de muziekstukken en de online meezing zaterdagen.

  € 75,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit leuke event!

bottom of page