Meezingen in de Participatiekoren is een bijzondere ervaring!

De hoogtepunten uit de Passies van Bach meezingen in de Participatiekoren is een bijzondere ervaring. Luister in het filmpje hieronder wat onze zangers vertellen over zingen in het Participatiekoor.

In welk Participatiekoor wil je meezingen? Kies maar!

Wat groeien we hard! Was er in 2018 nog maar één Participatiekoor, in 2019 waren het er al drie! En komend jaar starten we met maar liefst 5 Participatiekoren!
Er zijn nu Participatiekoren in Bergen NH, Haarlem, Helmond, Leiden en Midden Delfland. Alle koren starten begin 2020 met de repetities van ons nieuwe programma ‘Erbarme dich’. De Participatiekoren in Bergen, Haarlem, Leiden en Middden Delfland zingen de hoogtepunten uit de Matthäus Passion. Het Participatiekoor Helmond zingt de hoogtepunten uit de Johannes Passion.

Samenstelling van de koren

Alle Participatiekoren bestaan uit tenminste 40 zangers. Eenderde van de zangers heeft een vorm van dementie. De andere zangers niet en geven de zangers met dementie, waar nodig, ondersteuning. Zij zijn zogenoemde steunzangers.

Is Bach zingen niet moeilijk voor mensen met dementie?

Ja en nee. Bach is voor niemand makkelijk. Maar heb je enige zangervaring, wil je graag weer eens in een oratoriumkoor meezingen en vind je het leuk om in de Paastijd weer eens in de kerk op te treden? Dan is het Participatiekoor iets voor jou.
Onze zeer ervaren en enthousiaste dirigenten zijn er om het beste in je naarboven te halen! Bovendien krijgt iedere zanger twee vaste steunzangers. Tijdens alle repetities en het concert trek je samen met hen op. Samen vorm je een vertrouwd muzikaal trio. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je het niet kunt bijbenen. En dan nog… gaat het een keer fout, nou dan gaat het maar fout..!

Wat is mijn rol als steunzanger?

Als zanger van een Participatie koor heb je ruime oratoriumervaring en ben je goed bekend met de werken van J.S. Bach. Samen met een andere steunzanger begeleid je iemand met dementie.
Geen ervaring met dementie? Geen punt! We beginnen ons nieuwe programma met een uitgebreide kennismakingsbijeenkomst. Daarin zullen de zangers met dementie zelf vertellen wat zij nodig hebben om mee te kunnen blijven doen. Dankzij jou! Kijk voor meer filmpjes over de Participatiekoren ook eens hier.

Hoe kan ik meezingen?

Ben je enthousiast geworden en wil je meezingen? Dan zien wij je aanmelding graag tegemoet!
De deelnamekosten bedragen € 60 voor negen bijeenkomsten en een concert.
Repetities starten in januari 2020. Data en locaties worden binnenkort bekend gemaakt.

Klik hier om je in te schrijven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief