Wilt u meezingen in een van onze Participatiekoren? Meld u nu aan!

Zingen in de Participatiekoren is een bijzondere ervaring. Luister in het filmpje hieronder wat onze zangers vertellen over zingen in het Participatiekoor. Onder het filmpje vind u meer informatie en het aanmeldformulier.

In welk Participatiekoor wilt u meezingen? Kiest u maar!

Wat groeien we hard! Was er in 2018 nog maar één Participatiekoor, in 2019 waren het er al drie! En komend jaar starten we met maar liefst 5 Participatiekoren!
Er zijn nu Participatiekoren in Bergen NH, Haarlem, Helmond, Leiden en Midden Delfland. Alle koren starten begin 2020 met de repetities van ons nieuwe programma ‘Erbarme dich’. De Participatiekoren in Bergen, Haarlem, Leiden en Middden Delfland zingen de hoogtepunten uit de Matthäus Passion. Het Participatiekoor Helmond zingt de hoogtepunten uit de Johannes Passion.

Samenstelling van de koren

Alle Participatiekoren bestaan uit tenminste 40 zangers. Eenderde van de zangers heeft een vorm van dementie. De andere zangers niet en geven de zangers met dementie ondersteuning waar nodig. Zij zijn zogenoemde steunzangers.

Is Bach zingen niet moeilijk voor mensen met dementie?

Ja en nee. Bach is voor niemand makkelijk. Maar heeft u enige zangervaring, wilt u graag weer eens in een oratoriumkoor meezingen en vindt u het leuk om in de Paastijd weer eens in de kerk op te treden? Dan is het Participatiekoor iets voor u.

Onze zeer ervaren en enthousiaste dirigenten zijn er om het beste in u naarboven te halen! Bovendien krijgt iedere zanger twee vaste steunzangers. Tijdens alle repetities en het concert trekt u samen met hen op en vormt u samen een vertrouwd muzikaal trio. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u hetniet kunt bijbenen. Want gaat het een keer fout, nou dan gaat het maar fout..! Zo kunt u weer meezingen in echt oratoriumkoor en samen met ons heel veel plezier beleven!

Wat is mijn rol als steunzanger?

Alle andere zangers van de Participatiekoren hebben ruime oratorium-ervaring en zijn goed bekend met de werken van J.S. Bach. Zij zijn buddy’s van mensen met dementie.
Geen ervaring met dementie? Geen punt! We beginnen ons nieuwe programma met een uitgebreide kennismakingsbijeenkomst. Daarin zullen de zangers met dementie zelf vertellen wat zij nodig hebben om mee te kunnen blijven doen. Dankzij u!

Enthousiast geworden? Meld u aan!

Bent u enthousiast geworden en wilt u meezingen? Dan zien wij uw aanmelding graag tegemoet! Uw aanmelding verplicht u dus tot niets.
In november ontvangt een e-mail van ons waarin we de repetitiedata en locaties bekendmaken. U wordt dan uitgenodigd om zich definitief in te schrijven.

Voor deelname aan ons programma Erbarme dich bij een van de Particpatiekoren vragen wij een eigen bijdrage van € 60. Daarvoor zingt u mee in een van de meest bijzondere en succesvolle koren van Nederland!

Ik meld me aan!

Ik meld mij aan voor het Participatiekoor in:

Mijn zangstem is:

Ik ben een:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief